InfoRegio

Politica de returnare

  1. Dreptul la retragere din contract
  2. Returnarea produselor (din alte motive decat retragerea din contract)

 

  1. Dreptul la retragere din contract

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

 Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maximum 14 (paisprezece) zile de la data informarii sale de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.
Vanzatorul va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat, in cazul in care Vanzatorul nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta).

Pentru a informa SC Building Technology Group R SRL cu privire la decizia de retragere din contract, consumatorul trebuie sa completeze formularul de returnare produs.

 

         2. Returnarea produselor (din alte motive decat retragerea din contract)

 

Cumparatorul poate returna produsul in urmatoarele situatii:

·         Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site: produsul va fi inlocuit sau se va rambursa contravaloarea acestuia, daca produsul nu mai este disponibil.

·         Produs nefunctional in primele 48 ore (2 zile lucratoare) de la receptie: produsul va fi inlocuit cu un alt produs functional, in urma notificarii scrise in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

·         Produs in colet deteriorat: daca observati deteriorari vizibile ale coletului adus de curier, va recomandam sa refuzati receptia acestuia, urmand a intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

·         Produse livrate gresit (s-a livrat un alt produs decat cel comandat): produsul livrat eronat va fi inlocuit cu cel solicitat in comanda.

Costurile de retur pentru situatiile prezentate mai sus (nu si in cazul retragerii din contract) cad in sarcina SC Building Technology Group R SRL.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit, inclusiv certificatul de garantie in original, emis de producator/distribuitor). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
 

In vederea returnarii produselor se va completa un formular on-line din sectiunea Formular returnare produs.