InfoRegio

Despre noi

INGENIA inseamna solutii inovative menite sa sprijine consumul optim de energie in cladiri, alaturi un grad ridicat de confort si siguranta.

Ne-am propus sa cream sisteme robuste si inteligente de management ale cladirilor, care sa ofere posibilitatea monitorizarii si controlului iluminatului, a incalzirii, ventilatiei si aerului conditionat, precum si a consumului de energie. Si am reusit.

Din pasiune pentru standarde inalte de calitate, am adaugat in gama de produse oferite comutatoare, corpuri de iluminat, rame ornamentprizeaccesorii si echipamente.

 

Cateva cuvinte despre BMS (Building Management System) sau cum putem reduce cheltuielile cu energia cu cel putin 30%

Cel mai simplu mod de a reduce consumul de energie este prin inchiderea luminii atunci cand nu este de folos. Suna simplu si la indemana, insa rar poate fi pus in practica in cladiri precum birouri, fabrici, hoteluri, scoli, universitati, camine studentesti, spitale ori parcari subterane, cu un numar ridicat de persoane ce intra si ies in fiecare zi. Prin sistemele de management ale cladirilor, gradul de iluminare artificiala este stabilit in concordanta cu nivelul de lumina naturala, concomitent cu implementarea unor senzori de prezenta. Solutii particulare sunt gasite pentru intreaga retea electrica ori mecanica dintr-o cladire, costurile cu energia scazand cu 30-50%. Optimizarea procesului de incalzire/racire este responsabil pentru 80% din economiile realizate, iar recuperarea investitiei initiale se realizeaza in maxim 2 ani.

De regula, aceste sisteme sunt implementate in cladiri noi sau reprezinta o parte integranta a renovarii unei cladiri vechi, inlocuind sisteme de control cu eficienta redusa. Statistic vorbind, cladirile sunt printre cei mai mari consumatori de energie din lume, constructia si functionarea lor necesitand 40% din energia mondiala. 

Propunerea noastra: Kiturile BMS.